No results found.

ПЪЛЕН ОБРАТ В РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ Д-Р ДИМИТРОВ В ПЛОВДИВ

Пълен обрат в разследването срещу доктор Иван Димитров. Според обвинението убийството не е станало в дома на лекаря, а пред гаража му, а по-късно Димитров и негов приятел са почистили следите от местопрестъплението, съобщава БНР-Пловдив. Окръжният прокурор Румен Попов обяви, че сблъсъкът между лекаря и крадеца е бил в гаража на Димитров, който в продължение на 30 минути е наблюдавал от жилището си опита за кражба, без да се обади в полицията. С незаконен пистолет “Валтер” той слиза, за да предотврати кражбата. Настъпва гонка между двамата, като Димитров изстрелва цял пълнител от незаконния си пистолет “Валтер”. Плъха е убит с един изстрел.

При сблъсъка между двамата лекаря е наранен с остър предмет, но не е изяснено дали е табела, тръба или нож. При показанията той е казал, че е наранен с нож, но разследващите го откриват у дома му. След сблъсъка Иван Димитров е опитал заедно с приятеля, чието име не бе цитирано, и леля си да прикрие следите, като са взели гилзите и укрили пистолета. В дома на доктора са открити още боеприпаси, които са незаконно притежавани.

От прокуратурата съобщиха, че по време на престъплението съпругата и двете деца на д-р Димитров не са били в жилището.

Обвинението към Иван Димитров е за убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

Иван Димитров е освободен от ареста с мярка за неотклонение подписка. Румен Попов обяви като нелоялни изказванията на юристи, които са дали оценка за работата на прокуратурата през изминалите дни.
Източник и снимка: БНР – Пловдив

Attachment

Оставете коментар

2 × 1 =