No results found.

Сливен приема последния кръг от драг шампионата

audi

 

Писта “Бършен” край Сливен ще бъде домакин на четвъртия кръг от националния шампионат по драг рейсинг. Надпреварата, която се организира от Сливен Драг Тийм ще се проведе на 10 и 11 октомври, а в нея се очаква да се включат над 100 участника. За пореден път състезанието няма да мине и без международно участие, като до момента заявка за това са дали състезатели от Румъния.

В съботния ден ще се проведат квалификациите, като ще има и свободни стартове за всеки един, който желае да изпробва възможностите на своя автомобил. От 15:00 часа пък ще бъде даден старт на състезанието за мотоциклети. Именно тук се очаква и нов рекорд, като амбицията на фаворита Станчо Неделчев е да слезе под 9 секунди.

В неделя пистата ще бъде отворена още в 07:30, а 30 минути по- късно започват квалификациите. Състезанието за автомобили ще стартира в 10:00 часа, а класовете в които са разделени бързите коли са 8.

Очаква се на писта “Бършен” да пристигнат много лъскави возила с мощност над 800 конски сили, които ще вземат участие в клас 500+. В клас предно предаване пък погледите са насочени към Иван Митев- Рибата и Теодор Айнаджиев, които са готови да счупят своите рекорди и да влязат във време под 11 секунди.

Безспорно най- зрелищно ще бъде в клас Стрийт Свободен, където шампиона от миналата година Николай Колев ще се бори да запази титлата си пред родна публика. В момента Колев се конкурира с Константин Динев и победителят от състезанието в Сливен ще грабне и победата в шампионата.

Надпреварата в Сливен няма да мине и без най- бързата кола в България- Широкото на Хеед Ауто, управлявано от Мартин Николов.

Организаторите пожелават успех на всички и напомнят – шофирайте разумно по пътищата, бързите коли са на пистата!

Attachment

Оставете коментар

2 × 2 =